Detaljene er mange og hos oss får du utallige kombinasjonsmuligheter ved å mikse overflatebehandling, tresorter, gelender og vanger. Vi tør påstå at vi har en trapp til enhver stil. Spør oss gjerne om råd!

Tresorter
Våre trappemodeller kan bestilles i en rekke tresorter. Du kan velge mellom eik, ask, bjørk, bøk, kvistfri furu, lønn og valnøtt, i tillegg til heltre og 3-stavs utførelse i tresortene. Valg av tresort har innvirkning på trappens kvalitet og utseende over tid. Furu er en myk tresort. Ved å velge et hardtre som f.eks eik eller bøk i trinnene forlenger du trappens levetid og utseende betraktelig. En investering det på sikt er verdt!

 

 

Overflate – maling og beis
Valg av overflatebehandling gir mange muligheter. Du kan velge mellom matt lakk, hvitpigmentert beis, farget beis eller maling. Vi har to hvitfarger, Standard hvit (S-500N), eller Hvit (S-502Y) som tilsvarer bomull. Vi kan også male trappen i din favorittfarge om du har fargekoden. Matt lakk er standard på våre trapper. Vi gjør oppmerksom på at farger vist på nettsiden kan variere fra ferdig produkt. Vi anbefaler et besøk hos oss for å se overflatebehandlingen.

Vårt standard sortement av maling.

Vårt standard sortement av beis. Her vist på eik.

   

Håndlist
Håndlisten kan du velge mellom rett variant med lett avrundede kanter, eller en profilert variant. Begge lages i tre. Ønsker du et strammere uttrykk kan vi levere en rett håndlist i stål.

Spiler
Spiler i tre, med og uten profil, kvadratiske og runde. Runde spiler i stål.

Gelender og returgelender
Foruten å bruke spiler i tre eller stål har vi også herdet glass til gelenderet. På trapper over 45 cm er det pålagt å ha sikring i form av et returgelender eller en spilevegg. Et returgelender eller spilevegg gir også en fin avslutning på trappen og gjør overgangen til ny etasje mer flytende. Vi tilbyr utførelser i både herdet og laminert glass, stål og tre.

Vanger
– vange på en vegg
– underliggende midtstilt vange
– trinn innstemt i begge vanger
– underliggende vange på begge sider

Åpne og tette trinn
Valg av åpne eller tette trinn har ikke bare mye å si for estetikken i rommet, men også bruken av arealet under og rundt trappen. Alle våre modeller kan bestilles med åpne eller tette trinn.

En åpen løsning gir rommet en lettere og luftig følelse. Som standard monteres det trinnsikring, også kalt barnesikring, under hvert trinn for å sikre trygg ferdsel og bruk for barn. Trinnsikringen kan du velge i tre eller stål.

Tette trinn gjør det mulig å utnytte plassen under trappen optimalt f.eks til oppbevaring. Området som går loddrett mellom hvert trinn kalles stusstrinn. Stusstrinn kan du fremheve ved å velge annen overflatebehandling enn selve inntrinnet, enten beis eller maling.

Blokktrinn
På trappens første trinn kan du velge mellom tre forskjellige utførelser. Et blokktrinn er en løsning hvor første trinnet strekker seg utenfor vangen. Blokktrinn skaper en fin markering på trappen og er et element for å underbygge utformingen og interiøret i rommet. Du kan velge blokktrinn til både åpne og tette trapper.

 

Belysning
Integrert belysning i trappen er ikke bare funksjonelt men setter også stemningen i rommet. Vi tilpasser LED-belysning til trinnene og monterer for deg. Ønsker du å variere lysintensiteten i trapperommet tilpasses løsningen med dimmer. Det er alltid anbefaler at en godkjent elektriker kobler til bryteren.
– Trappeløsning med belysning (bilde)

 

 

Del med venner