TRINN 1 – GEOMETRI – VELG FORM PÅ TRAPPEÅPNINGEN
1.1. Velg form på trappehullet/åpningen i feltet Åpning. Firkantet eller 90°/90° speilet.
1.2. Klikk på sirkelen med bokstav for å angi målene på veggene.
1.3. Legg inn høyden fra gulv til gulv på Høyde gulv og tykkelsen på etasjeskille/bjelkelaget på Tykkelse gulv.

TRINN 2 – TRAPP – VELG TRAPPEFORM
Her velger du type trapp. Du kan velge mellom rett trapp, 90° svingtrapp, 180° svingtrapp, 90° repotrapp og 180° repotrapp.

2.1. Velg type trapp fra nedtreksmenyen Trapp.
2.2. Klikk på sirkelen med bokstaver og legg inn mål. Antall bokstaver/sider vil avhenge av valg gjort i punkt 2.1.
2.3. På Bruk inntrinn justerer du trinnets dybde. Inntrinnet er den delen av trinnet du setter foten på. Dybden på inntrinnet påvirker trappens totale lengde. Anbefalt trinndybde i nye hus er 250-280 mm.
2.4. I punktet Avstand i ganglinje legger du inn avstand fra veggvangen til den ideele ganglinjen i trappen. Ganglinjen er det punktet du normalt går opp eller ned i trappa. Den regnes fra vangen på ytterveggen til midten av trappen. Vi anbefaler at denne ligge mellom 300-500 mm.
2.5. I punktet Radius i ganglinje legger du inn radiusen i svingen på trappen (dersom du har valgt trapp med sving).

TRINN 3 – TYPE TRAPP – VELG TRAPPEMODELL
Her kan du velge trappemodell og prøve ut forskjellige forhåndsdefinerte kombinasjoner av overflatebehandling på trinn, rekkverk og vange. 

3.1. Velg trappemodell på Modell. Modellene er kun vist i standard utforming. Ønsker du å bytte ut standard rekkverket med noe annet lar dette seg selvsagt gjøre. Legg ved en kommentar når du sender tegningen til oss og vi finjusterer for deg.
3.2. Under Material velger du tresort. Under Materialkombinasjon velger du materiale på rekkverket. Vi beiser, maler og oljer etter ønske utenom standard sortement. Legg ved en kommentar på dette når du sender inn trappefilen til oss.
3.3. Under Overflatebehand.kombinasjoner finner du et utvalg kombinasjoner av overflatebehandling på trappedelene.
3.4. Trykk på Oppdater for å se en 3D modell av trappen din. Naviger med musen for å se trappen i forskjellige vinkler eller zoom ut og inn. Nullstill og gå tilbake til utgangspunktet ved å trykke på knappen nederst til høyre i vinduet.

TRINN 4 – FÅ PRISOVERSLAG – UTFYLLING AV SKJEMA
4.1. Når du er fornøyd med valgene dine trykker du på Få tilbud oppe i høyre hjørne. Informasjonen om trappen din sendes direkte til oss og vi gir deg et tilbud på tegnet løsning. Legg gjerne ved kommentarer til tilbudet om du har spørsmål eller andre ønsker enn valgene oppgitt i Online Designer. Vi går selvsagt over målene du har lagt inn og justerer og retter opp der det er behov for det. Det er derfor viktig at du ser godt over tilbudet du får tilbake da noen punkter kan være justert. Er du usikker på noen av punktene over fyler du inn de anbefalte målene og kommenterer dette når du sender inn.
4.2. Utfylling av skjema:
Privatkunde: Fyll ut alle punkter under Kunde.
Privatkunde med byggeavtale*: Fyll ut byggefirmaets navn og navn på kontaktperson i feltet Navn under Konstruktør. Fyll inn eget navn under Kunde.
Byggefirma/entreprenør: Under Konstruktør fylles kontaktinformasjonen til firmaet inn, og under Kunde fylles fornavn og etternavn til kunden inn. Legg inn både navn på firma og kontaktperson i feltet Navn.

EikTrapp fintegner trappen før den settes i produksjon. Det er derfor viktig at du ser nøye gjennom tilbudet du får fra oss. Det kan være endinger i forold til innsendt skjema. EikTrapp produserer trapper i henhold til anbefalte krav og vi forbeholder oss retten til å justere innsendt tegning for å kunne gi deg en sikker og god trapp. * Gjelder for privatkunder som har avtale med et byggefirma/entreprenør men ønsker å tegne forslag selv. Merk at tilbudet vil bli sendt til buggefirmaet/entreprenøren. 

Del med venner